СПОРТ

Клубове правят подписка за изборен конгрес на БФС през март

Клубовете се организираха и започнаха подписка конгресът през март да бъде изборен и да премине по определен дневен ред. Това заяви бившият член на Изпълкома на БФС и част от екипа на Димитър Бербатов Петър Величков.

Редовният конгрес на БФС беше насрочен за 18 март 2022 година на заседание на Изпълнителния комитет на организацията. Това се случи само няколко часа след като Софийският градски съд обяви, че на 12 октомври 2021 година трябва да се проведе извънреден конгрес.

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на централата на последния конгрес преди малко повече от месец, а основен негов конкурент за поста беше Димитър Бербатов.

„За март месец е насочен редовен конгрес. Клубовете се организираха и започнаха подписка, за това конгресът да бъде изборен и да премине по определен дневен ред. Ние ще окажем съдействие за събирането на подписка и по този начин да се сложи край на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма намерение да се отказва от битката за президентския пост, защото той още по-отблизо видя какво става в българския футбол“, заяви Петър Величков по БНТ1.

Едно от опасенията от страна на щаба на Димитър Бербатов е свързано с фалшифициране на протокола от проведения на 12 октомрви конгрес на БФС.

„Аз не съм виждал протокола, но от извадката на Търговския регистър се виждат 12 списъка, 4 други документа и нищо повече. Протокол няма. Всички документи, които се внасят в регистъра трябва по закон да бъдат публични. Ако те към това пълномощно са прикрепили определени документи да не бъдат видими за обществото, това не им прави чест. Ако протоколът е сложен там, единствената причина е за да не се види. Ние сме изискали протокола, пуснахме писмо до регистъра, като искаме публикуване на всички документи“, добави той.

Петър Величков коментира и информациите за проверката на прокуратурата, свързана със стопанисването на Националната футболна база в Бояна.

„Това, което визираха ръководителите около Борислав Михайлов, че прокуратурата била там и си е свършила работата, няма нищо общо с тази проверка, която вчера анонсираха в медиите. Тази проверка е конкретно за безстопанственост и за начина по който се управлява националната футболна база. Михайлов вчера обяви в блога си, че няма такава проверка и обвини Бербатов в неистина. Аз ще го попитам кое е неистина, когато я има тази прокурорска проверка за безстопанственост. Това не е просто запитване. Ако прокуратурата прецени, ще образува досъдебно производство и ако бъдат събрани доказателства ще предяви обвинение“, добави членът на екипа на Димиитър Бербатов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Саша Илич: Щастлив съм в отбора и очакваме нови попълнения

Димитър

ФИФА спря трансферите на Левски

Димитър

Лудогорец пред втората стъпка към продължаването напред в ШЛ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy