БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Коалиционното споразумение ще бъде оповестено утре

Коалиционното споразумение за управление на страната ще бъде готово до края на утрешния ден. В петък, след пленума на БСП, ще бъде оповестено.

Това обяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев след извънредна лидерска среща на четирите формации, преговарящи за съставяне на кабинет – ПП, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

По-рано днес стана ясно, че е свикана спешна среща заради възражения на БСП, свързани с неясноти около пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционното споразумение.

Първата обща среща между представители на четирите преговарящи формации завърши с уверения, че всички разминавания са уточнени и помежду им цари пълно разбирателство.

„Както знаем, работеха екипите дълго време, накрая се стигна до лидерска среща, така че всичко да се заключи – финални текстове, които могат да бъдат гласувани от съответните органите. Финалните текстове са готови в момента, така че смятаме, че живот и здраве ще имаме, надяваме се, напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня“, заяви Асен Василев.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова увери, че вече няма възражения.

„Да имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и разположено в бюджетирането за догодина“.

Другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков коментира:

„Вървим към предлагане на едно стабилно правителство, което се надяваме да бъде следващите 4 години. Днешният разговор потвърди същия конструктивен тон, както водихме дискусиите през последните няколко, че това ще е скоро факт“.

От „Има такъв народ“ отказаха коментар.

Източник: БНР

Подобни публикации

ТЕЦ „Бобов дол“ спечели окончателно дело по жалба за замърсяване

Димитър

„Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Димитър

Депутатите приемат поправките, въвеждащи механизъм за контрол и разследване на главния прокурор

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy