БЪЛГАРИЯ

Ковачевски: Дискусията по промените в конституцията на Северна Македония трябва да започне

Според премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски дискусията по промените на конституцията на Северна Македония в парламента на страната трябва да започне, независимо от твърденията на председателя на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че депутатите от опозицията няма да дадат подкрепата си за тях.

„Конституционните промени не са под диктат, а са ангажимент от преговорната рамка, нашите ангажименти са да гласуваме конституционните промени, в които към вече вписаните в основния закон части от народи добавяме и други общности. Всеки има право да се самоизолира, но няма право да изолира държавата“, каза Ковачевски на пресконференция след края на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, цитиран от БТА.

Той обяви още, че промените в конституцията ще влязат в парламента на страната не по-късно от края на месеца, за да започне парламентарната процедура.

Източник: БНР

Подобни публикации

БАБХ и ИАГ се подготвят за стачка

Димитър

Народното събрание категорично осъди насилието срещу македонските българи в РСМ

Димитър

Тодоровден е, православната църква почита Св. Теодор Тирон

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy