АВТО ВАЖНИ

Кога да поставим летните гуми на автомобила?

Препоръчително е всеки водач на МПС, да се съобрази със сезона, и да постави гуми, които да отговарят на атмосферните условия. Така например, не е добра идея да карате с летни гуми през зимата. Това не само ще влоши характеристиките на гумите, но и може да доведе до глоба от контролните органи. Обществена тайна е, че много шофьори карат със зимни гуми през лятото, но така те не само изтъркват грайферите, но и могат да се сблъскат с опасности.

В кой месец трябва да сменя зимните гуми с летни?

 

Препоръчва се да следите прогнозата за времето, за да знаете, кога точно да преминете към използване на летни гуми. Последните работят, без да създават проблеми до 0 градуса, но ако температурата е по-ниска, то тогава не бива да се преминава към подмяна. Грайферите на зимните гуми, трябва да са точно 4 милиметра, а на летните 1.6 милиметра. В случай, че дълбочините  не са такива, имайте предвид, че намалявате безопасността по време на движение.

Законите са написани, така че Вие решавате, кога да сложите летни гуми. Най-често това може да стане в началото на месец март, когато температурите позволяват смяната. Разбира се, случвало се е, в месеца на дамите да има снегове и мразовити дни, което значи, че трябва да се съобразите с термометъра. Съблюдавайте за градусите навън, за да не се изложите на риск.

Летни или всесезонни гуми да избера?

 

Препоръчваме Ви да изберете гуми, които отговарят на сезона. Ако температурите се повишат, трябва да използвате летни гуми. Имайте предвид, че те отговарят на съответните характеристики за карана на сухо, както и по време на дъжд. Всесезонните гуми представляват комбинация от материали, които уж издържат и през лятото, и през зимата, но статистиките показва, че те не са удачно решения, ако държите да получите удоволствие от шофирането.

Не са малко тези, които си мислят, че ще спестят пари използвайки всесезонни гуми. С времето обаче грайферите изтъняват, а колата започва да поднася. Реално погледнато не си заслужава да си харчите парите, освен ако не попаднете на наистина добър продукт. Ние лично предпочитаме летните гуми, за да сме сигурни, че ще получим 100% безопасност по пътищата.

В обобщение

 

Нашият съвет е да проследите промените на климата, и ако усетите, че лятото чука на вратата, да побързате сложите вашите летни гуми. Освен че ще се предпазите от аварии, ще усетите тръпката от шофирането в града, на село или по магистралите. Надяваме се, че сме помогнали и Ви пожелаваме слънчеви дни изпълнени с много радост и безаварийно шофиране.

Подобни публикации

783 са новите случаи на коронавирус

Димитър

България с двама финалисти на 10 метра пистолет на СП по спортна стрелба в Баку

Димитър

Шампионската лига започва с дерби на „Камп Ноу“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy