ЛЮБОПИТНО

Кой е най-добрият начин да се отървете завинаги от мухите?

Мухите се привличат от различни неща, но бих искал да се съсредоточа върху нещата, които е най-вероятно да докарат досадните насекоми в къщата ви. Ако се отървете от тези привличащи фактори, това ще допринесе повече за борбата с мухите, отколкото всеки репелент, който можете да си купите.

Почиствайте контейнерите за боклук често и старателно

Това определено е най-големият атрактор на мухи. Тук мухите снасят яйцата си, за да се превърнат в онези гадни червеи, които карат всички нас да изтръпнем. Най-важното нещо, което можете да направите, е да поддържате контейнерите си за боклук чисти. Външните контейнери за боклук, в които има дори малко разлагаща се материя, ще са достатъчни, за да привлекат мухите. Почиствайте старателно и често местата, където слагате отпадъци.

Използване на капани за мухи

Тъй като капаните за мухи всъщност привличат мухи, най-добрият начин да използвате капани за мухи за отблъскване на мухи е да ги поставите възможно най-далеч от мястото, където не искате мухи. Можете да направите смес от захарна вода, за да привлечете няколко мухи към капана. След като те попаднат в него и умрат, мъртвите мухи ще започнат да се превръщат в стръв за живите мухи.

Почистете изпражненията/отпадъците на домашните любимци в двора си

Мухите обичат изпражненията! Почистването на двора след животните ще допринесе много за борбата с мухите.

Окачвайте торби с вода на терасите/балконите си, за да отблъснете мухите

Предполага се, че това ще отразява светлината и ще отблъсква сложните очи на мухите, но този метод няма да има голям ефект за повече от няколко мухи. Количеството торбички, които ще трябва да окачите около дома си, за за да прогонва вички мухи, вероятно ще изглежда смешно за повечето ви приятели и съседи.

Използвайте сини лампи за преместване на мухите

Мухите може и да мразят жълтото, но обичат синьото. Неотдавнашно проучване на Университета на Флорида показва, че мухите са по-склонни да бъдат привлечени от нещо, което е синьо. Така че, ако ще използвате един от тези светлинни капани със сини лампи, не забравяйте да го окачите възможно най-далеч от мястото, където мухите са неприятни. Това ще ги привлече към него и ще ги отдалечи от мястото, където не ги искате.

Дано статията ни е била полезна за справянето с тези нагли вредители.

Подобни публикации

Как се връзва тениска?

admin

Къде да потърсим качествен ремонт на перални?

Димитър

Адвокатска кантора в София

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy