БЪЛГАРИЯ

Коледни подаръци за децата в приемни семейства в Павликени

За осма поредна година децата, които се отглеждат в приемни семейства в община Павликени, получиха коледни подаръци от кмета Емануил Манолов. За приемните семейства имаше коледно тържество в знак на благодарност от местната власт за грижата и посветеността на родителите към децата.

В област Велико Търново приемните семейства са най-много в община Павликени- 33. В 27 от тях се отглеждат 40 деца от двумесечна възраст до 18-годишни. Семейство Велеви от 10 години е в приемната грижа. В момента имат три приемни деца – двама братя и сестра им. Всяко дете има различен характер и трябва да подходиш индивидуално, да си приемен родител е отговорност, споделя приемната майка Павлинка Велева:

„Сигурно съм станала по-добър човек, защото децата изискват да си добър, искат много любов, търпеливост“.

От години община Павликени насърчава и подкрепя приемните семейства. За първи път беше променена традицията и вместо кметът Емануил Манолов да посети всеки от домовете на приемните родители, те се събраха на рождественските празници за специален концерт и получиха своите подаръци:

„Да им пожелая да са здрави, щастливи и наистина да са удовлетворени, че правят щастливи едни деца“, заяви Манолов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Учредително събрание на партия „Български възход“

Димитър

Депутатите включиха в програмата си четири проекта на декларации, свързани с РСМ

Димитър

Сачева: Над 1,2 млрд. лв. са насочени досега за справяне с последиците от Covid-пандемията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy