СВЯТ

Конгресът на САЩ подкрепи забраната за внос на руски петрол

Камарата на представителите на Съединените щати гласува с 414 на 17 гласа в подкрепа на законодателство, което забранява вноса на руски петрол в САЩ, в съответствие с изявлението на американския президент Джо Байдън по-рано тази седмица.

Без да се концентрира единствено върху забраната за внос на руски петрол, законопроектът, който в момента се придвижа в Конгреса, също така ще подкрепи преразглеждането на мястото на Русия в Световната търговска организация (СТО) и допълнително ще формализира прилагането на санкции от САЩ срещу държавните служители на Москва във връзка с предполагаемите нарушения на правата на човека.

Законодателите и на двете водещи партии (Демократическа и Републиканска) са готови да предприемат действия, които рискуват повишаване на цените на горивата в САЩ, за да покажат солидарност с Украйна. След като бъде одобрен в Камарата на представителите на САЩ, законопроектът ще бъде изпратен в Сената на САЩ за по-нататъшно разглеждане.

Източник: БНР

Подобни публикации

Борис Джонсън одобри облекчаване на ограничителните мерки заради коронавируса

Димитър

Световни лидери участват в онлайн среща за климата

Димитър

Десетки хиляди протестираха в Австралия срещу сексуалното насилие и тормоза над жени

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy