ОБЩЕСТВО

Консолидационен заем

Както се вижда, някои видове корпоративни заеми се припокриват с тези, предлагани на физически лица. Такъв е случаят с гореспоменатата ипотека и консолидационния заем. Принципът и тук е същият. С помощта на консолидационен заем компанията може да комбинира няколко от своите финансови задължения в едно, по-малко взискателно. Вноската по такъв заем ще бъде по-ниска от сумата на вноските по консолидираните пасиви. Как е възможно? Изплащането на заем за консолидация отнема повече време, отколкото предишните дългове.

Благодарение на удължаването на задължението с течение на времето е възможно да се намали месечната вноска (обаче общата цена на заема се увеличава). По този начин можем значително да облекчим месечния бюджет на компанията и в същото време да намалим необходимостта от извършване на много преводи на месец за изплащане на задължения.

Единственият проблем е, че по правило банките изискват от потенциалните кредитополучатели да поддържат компанията финансово стабилна. Очевидно е, че е трудно да се постигне това, докато сте на дългове едновременно на много места. Затова си струва да помислим за консолидиране на заемите, преди да има забавяне на изплащанията и намаляване на доходите, когато финансовите проблеми са само на хоризонта.

Заем за стартиране на компании

Повечето бизнес заеми изискват бизнесът да съществува поне 12 месеца, ако не и 24. В някои случаи заемите се дават на фирми, които съществуват поне 6 месеца. Така че няма ли кредит за млади предприемачи? Съществува и това е заем за стартиране на компании. Това е банков продукт, създаден специално за компании, които току-що са създадени.

Някои банки дори не изискват съществуването на компания и помощ в процеса на регистрирането й след подаване на заявление за заем. Такъв заем за млад предприемач ще изисква висококачествен бизнес план. В края на краищата банката не може да основава решение за заем въз основа на доходите или финансовото състояние на компанията, ако все още не функционира.

Подобни публикации

Свирено! Дилиян Георгиев предаде ортаците си Овидиу Семенеску, Атанас Чобанов, Пламен Бобоков, Тони Иванов и Димитър Стоянов

admin

Проф. Гайдарски пита: Как при 60 лаборатории със 120 проби на ден, тестовете станаха 11 000?

admin

Една от най-големите мистерии в новата ни история: Кой открадна петолъчката над Партийния дом?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy