БЪЛГАРИЯ

Контрабандни златни накити за 100 000 лева задържаха на „Лесово“

Близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 100 000 лева откриха митническите служители на Митнически пункт „Лесово“ в дрехите и в лични вещи на шофьор на товарен автомобил.

В първите часове на деня на МП „Лесово“ пристига в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин.

Според представените документи той е превозвал групажна стока от Турция за Великобритания през България. Водачът е обявил, че няма друго за деклариране.

Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка.

В хода на контролните действия поведението на шофьора е събудило подозрения в митническите инспектори. Извършен е личен преглед на водача, при който в джобове в якето му са открити пакети с бижутерийни изделия от жълт метал.

Идентични пакети с накити, опаковани в тъмно фолио, са открити и сред негови лични вещи в шофьорската кабина, включително в чаша за топли напитки.

Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева, според първоначалната експертиза.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница – Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на турския гражданин Т.К.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 30 процента от учителите са били ваксинирани в края на август

Димитър

8-годишно дете е пострадало след инцидент в Созопол

Димитър

Блъснатият полицай от буса с мигранти е опериран и поставен в кома

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy