ВАЖНИ СВЯТ

Кораб с царевица напусна пристанището в Одеса

Първият кораб, натоварен с 26 000 тона царевица от Украйна, напусна пристанището в Одеса. Очаква се в Истанбул на 2 август, където ще бъде инспектиран, съобщи турското министерство на отбраната.

„Товарният кораб Razoni, плаващ под флага на Сиера Леоне, е натоварен с царевица и тръгва от Одеса за Ливан“, се казва в предишното съобщение на министерството. Процедурите по отплаването на още кораби са приключили и транспортът ще продължи, твърди Анкара.

Украйна и Русия подписаха споразумение с Турция и ООН за облекчаване на световната хранителна криза заради блокираните доставки на зърно през Черно море. В Истанбул бе открит съвместен координационен център, който да наблюдава безопасното преминаване на корабите по установени маршрути и да следи за спазването на забраната за оръжия на влизане и излизане от Черно море. След подписването на сделката цените на пшеницата рязко паднаха.

Транспортът по море е затруднен заради военните действия в района. Украйна обвини Русия, че е извършила ракетна атака срещу Одеска област. Москва не е коментирала тези обвинения.

Източник: БНР

Подобни публикации

Денков участва в 18-ия стратегически форум в Словения

Димитър

Създават регистър на частните линейки, ще подлежат и на контрол

Димитър

България с реми срещу 10 от Литва

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy