ЗДРАВЕ

Кохлеарните импланти връщат слуха, но не всички могат да се оперират

Големите университетски клиники да се включат в лечението на деца с увреден слух, призоваха от столичната болница „Царица Йоанна“, в която се поставят кохлеарни импланти на деца.

Между 50 и 60 нови случая биват установявани всяка година в България, но няма възможност всички те да бъдат оперирани в болница „Царица Йоанна“, посочи пред „Хоризонт“ професор Спиридон Тодоров – началник на клиниката „Уши, нос, гърло“:

В болницата дават възможност на глухите деца да чуват с помощта на кохлеарен имплант. Средно годишно се оперират между 30 и 35 деца, посочи проф. Тодоров:

„Не можем да оперираме всички, като причините са комплексни. Имаме един много добър екип, който се справя с проблемите, но за съжаление ние не сме достатъчни и така с едно много голямо желание и препоръка изобщо към всички болници в страната да се включат и другите големи университетски болници, които определено имат потенциал за това нещо.“

Източник: БНР

Подобни публикации

Новозаразените с коронавирус у нас са 2485, от тях 86% не са ваксинирани

Димитър

Нов антирекорд днес: 819 нови случая на COVID-19!

admin

Новите случаи на коронавирус у нас са 805

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy