БЪЛГАРИЯ

КПКОНПИ изпрати в прокуратурата резултатите от проверките в общините Враца и Стара Загора

Антикорупционната комисия изпрати в прокуратурата резултатите от проверките в общините Враца и Стара Загора заради данни за извършени корупционни престъпления от лица, заемащи висши публични длъжности.

Във Варна Комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, проверяваше обществени поръчки за доставка на тролейбуси, електрически автобуси и на станции за зареждане, а в Стара Загора за доставка на нови дизелови автобуси на стойност над 35 милиона лева и на 33 нови електрически автобуса и 20 зарядни и трансформаторни станции за тях на стойност над 49 милиона лева.

При проверките в общините Стара Загора и Пловдив е установено сходство при данните за извършени неправомерни действия от длъжностни лица.

И в двата случая става дума за нарушение при обществени поръчки за проекти, финансирани по Оперативна програма „Околна среда“, уточняват от Антикорупционната комисия.

Източник: БНР

Подобни публикации

Неяснота по голяма част от въпросите след срещата на фермерите с премиера

Димитър

Продължава свободната имунизация срещу Covid-19

Димитър

Птицевъдите подготвят национален протест

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy