ЛЮБОПИТНО

Крадци нападат мъж в гаража му, никой от тях не очаква появата на домашните кучета.

Запознайте се с Елабел и Калинка – двойка домашни любимци, за които животът не винаги е бил толкова лек. По-рано в своя живот двете кучета са били отхвърлени и нежелани. Това било така, докато не били осиновени от новия им собственик Робърт Макгоуън. Той харесал животните от пръв поглед и видял красотата и добротата в очите им.

„Те са много мили, послушни и плахи“, каза Макгоуън пред The ​​Dodo. — Изобщо не са агресивни.

Всеки ден кучетата се отблагодаряват на мъжът с приятелството си, с което даряват, но когато Робърт се нуждаел най-много от помощта им, те направили много повече от това.

Една обикновена вечер след работа, Макгоуън стоял в гаража си, като гаражната врата била все още вдигната, когато се случило нещо тревожно. Без предупреждение четирима непознати се промъкнали вътре и го нападнали.

„Първият ме удари право в окото“, каза Макгоуън. — Бях съборен от стола и зашеметен.

След това нападателите поискали от Макгоуън да предаде ключовете на автомобила си. Наранен и замаян, той отговорил, че ключовете са вътре в дома.

Без да знаят крадците обаче, там било и подкреплението на Макгоуън – двойката питбули, които били готови да умрат за своя стопанин.

Когато един от нападателите отворил вратата на дома, Елабел и Калинка вече били чули, че нещо се случва и чакали на вратата непознатите, за да ги посрещнат подобаващо.

„Те ги подгониха“, каза Макгоуън. „Моите момичета изтичаха в гаража и застанаха над мен. Те стояха там и лаеха зверски, давайки да се разбере, че никой повече няма да ме докосне. Четиримата души избягаха, след като Елабел захапа за крака единият от тях“

Елабел и Калинка били героите на вечерта, като Макгоуън бил с насинено око, но благодарение на кучетата се разминал единствено с уплаха и нищо не било откраднато. Междувременно Елабел и Калинка били богато възнаградени за своя героизъм.

„Получиха допълнително играчки и лакомства, обичам ги безрайно“, казва Макгоуън.

Въпреки че Макгоуън отдавна знаел, че дълбоката му любов и грижи към Елабел и Калинка се връща десетократно, той се надява инцидентът да вдъхнови и други да отворят домовете си за бездомни кучета в нужда. В крайна сметка приютите са пълни с други кученца, които без съмнение биха направили същото за стопаните си.

“Те са спасители. Нежелани кучета. Те спасиха живота ми”, написа той. „Моля, помислете за осиновяване на куче от приют. Те може да спасят, живота ви.“

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!

Подобни публикации

Колко полезен може да бъде домът за възрастни хора?

Димитър

Winbet – на какво се дължи бързото развитие на тази забележителна компания

Димитър

Адвокатска кантора в София

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy