СВЯТ

Край на стачките на медицинските сестри в Англия

Стачките на медицинските сестри в Англия ще бъдат прекратени след като най-големият синдикат в бранша не успя да събере гласове за провеждане на стачни действия.

За разлика от тях обаче старшите лекари гласуваха да стачкуват през юли.

Кралският колеж за медицински сестри не можа да събере необходимото мнозинство за нови стачки след като само 43% от неговите членове гласуваха за тази мярка.

От началото на зимата в продължение на месеци бяха проведени много стачки на медсестрите, които искаха увеличение на заплатите, съобразено с инфлацията и решаване на проблема с недостига на персонал.

В същото време повече от 24 000 членове ва Британската медицинска асоциация подкрепиха стачни действия на старшите лекари, набелязвайки 20 и 21 юли като дати за стачните действия. Това става след като миналата седмица същият синдикат обяви, че на 13 юли ще започне 5-дневна стачка на младшите лекари.

Ръководителите на националното здравеопазване заявиха, че последователните стачки на лекарския състав представляват огромен риск за здравната служба.

Изпълнителният директор Джулиън Хартли каза, че би желал правителството и синдикатите да седнат на масата за преговори, ако се налага и с трета страна като посредник, за намиране на начин за прекратяване на стачките.

Британската медицинска асоциация иска правителството да излезе с реалистична оферта за заплащането, за да се справи с реалното намаляване на заплатите.

Твърди се, че заплатите на лекарите-консултанти, например, са намалели с 35% от 2008 година насам.

Източник: БНР

Подобни публикации

Още арести във Франция заради атентата в Рамбуйе

Димитър

Затварят всички фризьорски салони за жени в Афганистан

Димитър

Конгресът на ХДС избира наследник на Меркел

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy