СВЯТ

Край на Covid протеста в Уелингтън

Премиерката на Нова Зеландия се опита днес да успокои недоволството от бавното разхлабване на пандемичните ограничения в страната, след като вчера полицията разчисти продължилия седмици протестен лагер пред парламента, вдъхновен от канадския „Конвой на свободата“, предаде Ройтерс.

Части за борба с безредиците влязоха в сблъсъци с демонстрантите през нощта срещу сряда и сложиха край на окупацията на законодателния орган.

На специална сесия на парламента, посветена на протеста, който бе най-изпълнената с насилие подобна акция от десетилетия, Ардърн обеща нещата да се променят, макар че не се ангажира с конкретни срокове.

„Нашите хора се прибират у дома. Скоро и туристите ще се завърнат. Ваксинационните пасове, задължителните ваксини и ограниченията ще се променят. Има причина да сме обнадеждени“,

Проучване, публикувано на 18 февруари, разкри, че 30% от анкетираните подкрепят протестите и около същият процент са против политиката на Ардърн за задължителна ваксинация.

Самата тя отказа да се среща с протестиращи, тъй като демонстрантите прибегнали към насилие и сплашване.

Източник: БНР

Подобни публикации

Голям пожар бушува гръцкия остров Евбея

Димитър

Кипър ще прилага космически технологии за защита на морската среда

Димитър

Макрон: Споразумение с Русия по украинската криза все още е възможно

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy