СПОРТ

Кралев: Жестът, който направихме с допускането на зрители, не беше оценен

„Всяка спортна федерация има изготвени ясни правила и указания как да се процедира във всяка ситуация по време на пандемията. Призовавам всички да спазват разпоредбите, които са изработени и утвърдени, за да бъдат поставени всички състезатели и клубове при равни условия“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев при гостуването си в сутрешния блок на бТВ.

Той допълни, че забраната за публика на спортни мероприятия е мярка, предприета в резултат на етапа, в който се намира страната по отношение на разпространението на коронавирусната инфекция. „Ще се съобразим изцяло с решенията на здравните власти. На този етап смятам, че те са правилни. България беше една от страните, които първи допуснаха публика на спортни събития, но се видяха пропуски в някои спортове, в някои федерации и клубове. Знам, че е много тежко да се прави спорт без зрители, но за съжаление жестът, който направихме, не беше оценен и се наложи в момента всички спортове да страдат заради феновете на няколко клуба“, каза още Кралев.

Той коментира и темата с отложения конгрес на БФС. „Такива бяха препоръките на Министерството на здравеопазването. Бях на срещата заедно с представителите на футболния съюз, които се допитаха до здравното министерство дали има възможност да проведат Конгреса. Препоръките бяха да се отложи. Оттук нататък вече те ще решат кога да се проведе. Изпълкомът трябва да вземе решение. Има обективни предпоставки за отлагането, защото въпросът не е само в това, че трябва да се съберат 800 души в една зала. Изборите за президент на футболния съюз имат продължителна кампания, много дълги срещи с всички клубове, кандидатите за президенти обикалят страната, събират представители на отборите по райони, което в момента е невъзможно. Според мен проблемът не е дали Конгресът ще се проведе два месеца по-рано или по-късно, а това, че няма кандидати с ясна визия и концепция. Искам да видя сблъсък на идеи, да видя хора с потенциал на мениджъри, на управленци, с визия за футбола“, заяви спортният министър.

„Българският футбол от доста време се намира в незавидно състояние. Това е един продължителен спад. Намираме се в дълъг период, в който националният отбор не се е класирал за голямо първенство. Това показва, че грешките са допускани в много дълъг период от време и не са се взимали навременни мерки. Спортните федерации са независими организации и сами взимат решения дали да се прави някаква промяна. Ако по време на комунизма, преди 90-а година, след неудачно представяне на даден вид спорт на международната сцена направо се сменяше треньорът, сменяше се и председателят на федерацията, то в момента това е невъзможно. Ако говорим за последната година, аз си мисля, че това не е реалното състояние на българския футбол. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев при положение, че имаме такива резултати. Виждаме, че селекцията му е изключително оспорвана. Очевидно неговите разбирания за футбол се разминават с тези на всички фенове в България“, допълни Красен Кралев.

Източник: БНР

Подобни публикации

Везенков отново игра за Олимпиакос след коронавируса

Димитър

Националите си разделят почти 5 млн. долара при класиране за световно

Димитър

Фейгин се класира за волната програма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy