ОБЩЕСТВО

Кредит за пенсионери без възрастови ограничения

Интересното е, че някои банки не определят горна възрастова граница и отпускането на заем зависи главно от размера на дохода. Следователно си струва да се запознаете с офертите на възможно най-много банки и да се запознаете с правилата, преобладаващи в даден клон.
С подходящ размер на дохода има шанс 85-годишен пенсионер да получи желания заем – въпреки че от една страна отпускането на заеми на възрастни хора е по-рисковано, от друга страна, както беше споменато по-горе, те са много желани клиенти поради тяхната честност и старание и преди всичко стабилни доходи.


Банките не са единствените институции, които могат да ни предоставят допълнително финансиране. Съществува и небанков пазар, където можем да разчитаме на заеми за пенсионери без възрастови ограничения. В този случай подходът на небанковите институции е по-малко строг. В повечето институции заявлението за заем за пенсионер ще бъде обработено независимо от възрастта на заемодателя.

Повечето небанкови институции също няма да изискват допълнителна сигурност. Най-важното за кредитните компании е кредитополучателят да има постоянен и надежден източник на доходи – в случая пенсия и да принадлежи към група, която надеждно изпълнява задълженията си и редовно изплаща задължения.

Ипотечен заем за пенсионер

В този случай отговорът е ДА. Пенсионер може да кандидатства и за ипотека от банка. Размерът на ипотеката зависи от размера на дохода. Периодът на кредита зависи от своя страна от възрастта на кредитополучателя. Когато кандидатстваме за ипотека за пенсионер, можем да бъдем сигурни, че срокът на заема ще бъде много по-кратък от този, предлаган на хора на възраст 25-45 години. Следователно месечните вноски също ще бъдат по-високи.

Нещо повече, поради възрастта на кредитополучателя, банката може да направи предоставянето на ипотечен заем за пенсионера зависи от сключване на допълнителна животозастраховка, внасяне на по-висока собствена вноска или вземане на заем с друго лице (съ-кредитополучател).

На свой ред в небанкова институция изискванията са по-либерални и зависят само от заемодателя. Ако обаче се подложим на процедурата за проверка, можем да разчитаме на паричен заем за пенсионера в банката в размер до 200 хиляди лева. От друга страна, в небанковите институции процесът на проверка е по-лесен и по-бърз, но средната сума на кредита е само няколко до няколко хиляди лева, поради много по-краткия срок на кредита.

Източник: refinansirai.com

Подобни публикации

Девет българи заловени с рекордни 35 тона хашиш в Испания

admin

Защо сключваме църковен брак

Димитър

Лелки в ясла насиниха от бой 2-годишно

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy