БЪЛГАРИЯ

Кризисният център за бежанци в София е на Централна гара

И в София вече работи временен кризисен център за подкрепа и съдействие на хора, търсещи закрила във връзка с кризата в Украйна. В него се оказва съдействие за транспорт настаняване , изхранване, здравно и социално обслужване, заетост, образование, привличане на неправителствени организации и физически лица, предлагащи доброволна помощ.

Новосъздаденият временен център се намира на територията на централна жп гара, на втория етаж, оборудван е с всичко необходимо.

В две помещения са разположени легла, маси, столове, храна, санитарни хигиенни принадлежности, включително храна за малки деца и памперси. На разположение са и три микробуса, които ще превозват укнаинските граждани до летището, до местата за настаняване, при необходимост и до агенцията за бежанците при СДВР, за да се регистрират и придобият статут на бежанци.

Временният център е създаден с цел украинците да преминават през него и да престояват за кратко няколко часа или ден докато бъдат регистрирани и превозени до местата за настаняване, а в последствие да бъдат подпомогнати с търсенето на работа. Първите, които са преминали през центъра в София, са пристигнали снощи с влака от Русе, съобщават от областната управа.

Източник: БНР

Подобни публикации

Президентът сезира Конституционния съд заради прекратената концесия на пристанище „Росенец“

Димитър

БНБ пуска в обращение възпоменателна монета „200 години от рождението на Найден Геров“

Димитър

1822 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy