БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Крос „По стъпките на Левски“ за 13-а поредна година

По повод 148- годишнина от гибелта на Васил Левски днес в 11,20 ч. в Троян ще бъде даден стартът на традиционния крос „По стъпките на Левски“, който се организира за 13-а поредна година.

Над 200 участници  ще изминат разстоянието до Троянския манастир по три различни маршрута, поясни един от организаторите Мариян Данчев, председател на спортния клуб по ориентиране в Троян.

„По този маршрут често пъти е минавал Васил Левски. Макар и маршрутите да са различни, те са се използвали през ония времена. Единият е през махала Дрянското, където имаме останали сведения, че Васил Левски е посещавал една къща, която и сега стои. Има там паметна плоча. Другият маршрут е през махала Попешка покрай т.нар. Нейчов извор, който води по-директно към Троянския манастир. Важно е според мен да се пази паметта му. Последно преди да тръгне към Ловеч, когато го залавят, тръгва пак от Троянския манастир“, каза Мариян Данчев.

Източник: БНР

Подобни публикации

НОИ разкрива гореща телефонна линия за пенсионни консултации

Димитър

Реакции от цял свят по повод смъртта на Елизабет Втора

Димитър

По 100 лв. месечна стипендия ще получават ученици с високи резултати на матурите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy