БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Крос „По стъпките на Левски“ за 13-а поредна година

По повод 148- годишнина от гибелта на Васил Левски днес в 11,20 ч. в Троян ще бъде даден стартът на традиционния крос „По стъпките на Левски“, който се организира за 13-а поредна година.

Над 200 участници  ще изминат разстоянието до Троянския манастир по три различни маршрута, поясни един от организаторите Мариян Данчев, председател на спортния клуб по ориентиране в Троян.

„По този маршрут често пъти е минавал Васил Левски. Макар и маршрутите да са различни, те са се използвали през ония времена. Единият е през махала Дрянското, където имаме останали сведения, че Васил Левски е посещавал една къща, която и сега стои. Има там паметна плоча. Другият маршрут е през махала Попешка покрай т.нар. Нейчов извор, който води по-директно към Троянския манастир. Важно е според мен да се пази паметта му. Последно преди да тръгне към Ловеч, когато го залавят, тръгва пак от Троянския манастир“, каза Мариян Данчев.

Източник: БНР

Подобни публикации

КПКОНПИ проверява главния прокурор по твърдения на правосъдния министър

Димитър

2588 случая на коронавирус, над 11 000 ваксинирани

Димитър

Над 150 са жертвите на трагедията в Сеул

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy