БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Кунчев: При 300 заразени на 100 000 ще се наложат мерки за цяла България

При достигане на средно ниво над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, като веднага трябва да бъдат отпуснати помощи за бизнесите. Не може безкрайно да работим само на база регионални мерки. Това заяви пред Нова телевизия главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите му имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на мерките. „Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да опазва собственото си здраве”, обясни Кунчев.

„Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше причината днес да организираме Оперативен щаб в Търново, на който, предполагам, ще присъстват колегите от другите две области. От тях очаквам анализ на ситуацията и приложения за действия. Трябва да се спазват вече разпоредените мерки. Имаше предложение да се направят отстъпки в обслужването на междуградските автобусите, така че това да позволи намаляване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство, има риск дори да носиш маска”, уточни Кунчев.

Според него обществото не е готово да приеме реалността. „Каквото си надробим, това ще сърбаме“, уточни Ангел Кунчев.

„Намесата на политиката е очевидна. Тя вреди. Работата на експертите е да казваме какво трябва да се направи, а дали то ще се, е решение на политиците“, категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Има такъв народ“ има свой вариант на актуализация на бюджета

Димитър

Новозаразените с коронавирус у нас са 60

Димитър

Ивайло Иванов: Никой не ми е искал оставката, на кого да я дам

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy