БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Кюстендил поиска да получи спешно 10 хиляди дози Covid ваксина

Областният кризисен щаб в Кюстендил поиска да получи спешно 10 хиляди дози ваксини срещу коронавируса. Целта е да бъдат ваксинирани хората, записани при личните лекари, тъй като заболеваемостта в Кюстендилска област вече е 530 души на 100 хиляди население.

Изпратено е писмо до Националния ваксинационен щаб и до Министерството на здравеопазването за приоритетно осигуряване на 1000 флакона – 10 000 дози ваксини, за Кюстендилския регион, каза областният управител Виктор Янев:

„В списъците на общопрактикуващите лекари са 4 900, близо 5 000 души. Кога последно бихме могли да очакваме благоприятно развитие? Надявам се в понеделник-вторник да ги имаме“.

В понеделник се очаква Областният кризисен щаб да вземе решение дали допълнителните мерки, валидни до 7 март, като носенето на маски и на открито, ще отпаднат, или ще бъде удължен срокът на действието им.

Източник: БНР

Подобни публикации

827 случая на коронавирус при 15 656 теста

Димитър

Отново тръгва безплатна линия за консултации в условия на Covid-19

Димитър

Сурвакари от Пернишко ще пренесат в София магията на „Сурва“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy