БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Лекари от Александровска болница излязоха на протест

На протест тази сутрин излязоха лекари от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница.

Те се оплакаха от натиск от страна на своя ръководител и обявиха готовност да напуснат.

Две от лекарките в Интензивното отделение, подкрепени от свои колеги и представители на Национален синдикат „Защита“, протестираха сутринта пред входа на Александровска болница. Причината е претоварен график и лошо отношение от началника на Клиниката проф. Атанас Темелков.

„Някои колеги имат 10 дни поред на работа, имат дежурства 12-часови, през което време и през почивката си те са на разположение“, разказва д-р Гергана Иванова, специалист по анестезиология и интензивно лечение.

По думите на д-р Иванова, нейни колеги са заявили готовност да напуснат.

Освен от графика, доц. Дочка Цонева се оплаква и от лично отношение:

„Унижава колегите публично, представя неистини за тях пред колектива, това най-често става на сутрешните рапорти. Аз съм непрекъснато основният обект на неговите нападки“.

Красимир Митов от синдикат „Защита“ настоява ръководството да направи среща с проф. Темелков:

„Този натиск, който се оказва непрекъснато в един момент да напуснат сами болницата, за да освободят място за техни хора, е абсолютно недопустим“.

Александровска болница излезе с писмена позиция, в която се казва, че конфликтът между проф. Темелков и протестиращите лекари, е личностен, отдавнашен и периодично се обостря.

Като причина се посочват различия в организацията на работа и йерархията. Самият той е обяснил пред ръководството, че това е опит да бъде свален от поста.

Източник: БНР

Подобни публикации

Над 30 процента от учителите са били ваксинирани в края на август

Димитър

Радев връчва мандат на Антоанета Стефанова в сряда

Димитър

В Плевен са ваксинирани 200 медици, желаещите се увеличиха до над 2000

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy