БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Лекари от Александровска болница излязоха на протест

На протест тази сутрин излязоха лекари от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница.

Те се оплакаха от натиск от страна на своя ръководител и обявиха готовност да напуснат.

Две от лекарките в Интензивното отделение, подкрепени от свои колеги и представители на Национален синдикат „Защита“, протестираха сутринта пред входа на Александровска болница. Причината е претоварен график и лошо отношение от началника на Клиниката проф. Атанас Темелков.

„Някои колеги имат 10 дни поред на работа, имат дежурства 12-часови, през което време и през почивката си те са на разположение“, разказва д-р Гергана Иванова, специалист по анестезиология и интензивно лечение.

По думите на д-р Иванова, нейни колеги са заявили готовност да напуснат.

Освен от графика, доц. Дочка Цонева се оплаква и от лично отношение:

„Унижава колегите публично, представя неистини за тях пред колектива, това най-често става на сутрешните рапорти. Аз съм непрекъснато основният обект на неговите нападки“.

Красимир Митов от синдикат „Защита“ настоява ръководството да направи среща с проф. Темелков:

„Този натиск, който се оказва непрекъснато в един момент да напуснат сами болницата, за да освободят място за техни хора, е абсолютно недопустим“.

Александровска болница излезе с писмена позиция, в която се казва, че конфликтът между проф. Темелков и протестиращите лекари, е личностен, отдавнашен и периодично се обостря.

Като причина се посочват различия в организацията на работа и йерархията. Самият той е обяснил пред ръководството, че това е опит да бъде свален от поста.

Източник: БНР

Подобни публикации

Румен Радев поздрави президента на Гърция за националния празник

Димитър

Горещият чай удвоява риска от рак на хранопровода

Димитър

Провежда се мащабна операция срещу нелегалната миграция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy