ОБЩЕСТВО

Лелки в ясла насиниха от бой 2-годишно

Лелки в ясла насиниха от бой 2-годишно

Родители твърдят, че 2-годишното им дете е било бито от възпитателите и помощния персонал на детска ясла. Скандалният случай е от град Септември. Семейството възнамерява да подаде жалба в полицията и прокуратурата, съобщи Нова телевизия.

„В сряда детето имаше леки синини. В четвъртък те бяха по цялото тяло. Обадих се на директорката и на медицинската сестра. Исках да се видя с тях, но тя отказа. С мъжа ми решихме да я заведем на лекар. Тя потвърди, че детето е бито. При смяна на памперс дъщеря ми буйства и може би ги е ядосала”, разказа майката Моника Зашева.

Директорът на ДГ „Приказно вълшебство“ – Йорданка Лютакова, категорично отрече детето да е бито.

„Семейството не е от нашата община. Не е честа практика да взимаме такива деца. Уважихме желанието им и го приехме. Проблемите започнаха още на втория ден. Тогава момиченцето вдигна температура и започна да повръща. Медицинските сестри помолиха родителите да вземат детето на обед. Майката ми се обади и ми вдигна скандал защо сме го върнали, след като било в добро здравословно състояние. На другия ден детето беше добре и отново го приехме. То отново вдигна температура и пак поискахме да го върнем. Майката отново звънна и вдигна скандал. Твърдеше, че сутрин го „дрогира” с медикамент против температура. Явно затова момиченцето беше добре няколко часа”, разказа Лютакова.

Яслата се посещава от 15 деца, а персоналът, който се грижи за тях, се състои от 4 души. Родителите на останалите деца са категорични, че досега случай на насилие не е имало.

Източник: lupa.bg

Подобни публикации

Четвърто място за Петър Мицин на 200 метра свободен стил на световното първенство

Димитър

Какви болнични ще се издават на родителите на карантинираните ученици?

Димитър

Разкритие: Ето кой близък до Бойко Рашков е топлата връзка с Васил Божков

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy