ОБЩЕСТВО

Лелки в ясла насиниха от бой 2-годишно

Лелки в ясла насиниха от бой 2-годишно

Родители твърдят, че 2-годишното им дете е било бито от възпитателите и помощния персонал на детска ясла. Скандалният случай е от град Септември. Семейството възнамерява да подаде жалба в полицията и прокуратурата, съобщи Нова телевизия.

„В сряда детето имаше леки синини. В четвъртък те бяха по цялото тяло. Обадих се на директорката и на медицинската сестра. Исках да се видя с тях, но тя отказа. С мъжа ми решихме да я заведем на лекар. Тя потвърди, че детето е бито. При смяна на памперс дъщеря ми буйства и може би ги е ядосала”, разказа майката Моника Зашева.

Директорът на ДГ „Приказно вълшебство“ – Йорданка Лютакова, категорично отрече детето да е бито.

„Семейството не е от нашата община. Не е честа практика да взимаме такива деца. Уважихме желанието им и го приехме. Проблемите започнаха още на втория ден. Тогава момиченцето вдигна температура и започна да повръща. Медицинските сестри помолиха родителите да вземат детето на обед. Майката ми се обади и ми вдигна скандал защо сме го върнали, след като било в добро здравословно състояние. На другия ден детето беше добре и отново го приехме. То отново вдигна температура и пак поискахме да го върнем. Майката отново звънна и вдигна скандал. Твърдеше, че сутрин го „дрогира” с медикамент против температура. Явно затова момиченцето беше добре няколко часа”, разказа Лютакова.

Яслата се посещава от 15 деца, а персоналът, който се грижи за тях, се състои от 4 души. Родителите на останалите деца са категорични, че досега случай на насилие не е имало.

Източник: lupa.bg

Подобни публикации

Директорите на училищата вече ще решават за дистанционното обучение

admin

Столичен клуб отново отвори врати по време на карантина

admin

Бивши шефове от АПИ спестили 61 000 евро на фирмата, ремонтирала пътя убиец до Своге

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy