СВЯТ

Летището в Хамбург бе отворено след близо 24-часова заложническа криза

Летището в Хамбург бе отворено след заложническа криза, продължила близо денонощие. Отговорният за кризата мъж, който бе отвлякъл 4-годишната си дъщеря, се предаде на силите на реда и бе арестуван.

Около 19,20 в събота Салман, на 35 години от Хамбург, получил достъп до апартамента на бившата си съпруга Севда. Според медиите той използва обява за продажба в интернет, която 38-годишната жена е пуснала, за да осъществи контакт. Използвайки фалшив имейл, той се уговорил да се срещне с нищо неподозиращата си бивша съпруга и отвлякъл дъщеря им. Мъжът се качил с детето в черно ауди и потеглил към летището в Хамбург. Там е забелязан за първи път от служителите по сигурността в 20,21 часа.

Мъжът успял да преодолее оградата за сигурност и паркира аудито под напълно зает пътнически самолет на Турските авиолинии.

Той поискал да може да отлети за Турция с дъщеря си, като стрелял няколко пъти във въздуха и хвърлял коктейли „Молотов“. Летището бе отцепено, а повече от 3200 пътници бяха евакуирани. Преговорите с похитителя продължиха над 18 часа, докато накрая той се предаде, а детето бе спасено.

Все още не е ясно кога ще бъдат възобновени полетите за новините.

Източник: БНР

Подобни публикации

Конгресът на САЩ подкрепи забраната за внос на руски петрол

Димитър

Скотланд Ярд разпита двама мъже по разследването „пари срещу звания“

Димитър

Кипър постигна целта си за приоритетно ваксиниране на възрастните хора

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy