БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Липса на кворум в НС, депутатите от ГЕРБ са пред прокуратурата заради разпита на Борисов

Парламентарното заседание бе прекъснато поради липса на кворум. При гласуването на първия законопроект в дневния ред, в залата бяха регистрирани 89 народни представители. След 30- минутна почивка, парламентарната група на ГЕРБ напусна сградата на Народното събрание.

Депутатите дойдоха пред Върховната касационна прокуратура, защото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има призовка да се яви там.

Разпитът е по така нареченото дело “Барселонагейт”, което се гледа в Софийска градска прокуратура.

Борисов пристигна с автомобил, но не спря пред събралите се репортери и влезе директно в сградата на прокуратурата.

Пристигнаха и депутатите от ПП ГЕРБ, както и привърженици на Борисов, които се бяха събрали час по-рано пред сградата, намираща се на столичната улица “Черковна”.

Очаква се след края на разпита Борисов или от адвоката му да обяснят какво са искали да научат прокурорите и как е преминал разпитът

По същото време а Борисов има призовка и за друг разпит, който трябва да се проведе в Съдебната палата. На втория разпит лидерът на ГЕРБ ще иде след приключване на разпитите по “Барселонагейт”.

Източник: БНР

Подобни публикации

Конгресът на БФС на 18 март ще бъде изборен

Димитър

ДАНС влезе в ТЕЦ „Марица изток 2“ и мини „Марица Изток“

Димитър

Над 7,3 млн. лв. са похарчили политическите формации за изборите на 14 ноември

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy