БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Лични лекари от столицата получават от СРЗИ РНК ваксини срещу Covid-19

Чакащи лекари казаха, че са разбрали от медиите, че в РЗИ ще се раздават РНК ваксини на джипитата

Повече от 30 лични лекари се събраха пред Столичната РЗИ, където днес за първи път раздават РНК ваксини срещу Covid-19, за да получат дози за своите пациенти.

Медиците трябва да получат общо 4 флакона – два от препарата на компаниите „Пфайзер“ и „Бионтех“ и два от този на“Модерна“ – количество, което според тях е крайно недостатъчно.

Личните лекари са недоволни, че липсва и организация, и информация за раздаването днес, отбелязва репортер на „Хоризонт“, който провери на място как върви раздаването на дозите:

„Не са достатъчни най-вероятно, дават по два флакона „Модерна“ и „Пфайзер“ два, „Астра Зенека“ са повече, но пациентите не я искат вече…Повечето от моите пациенти искат РНК ваксина, това са над 200 души“, каза личен лекар, чакащ на опашката.

Във връзка с информацията, че следващата седмица ще бъдат получени още количества РНК ваксини срещу короновирус, други лекари коментираха:

„Може да има уверения, не знам другата седмица дали ще бъдем на опашката, понеже това е вече за пореден път – редим се, все едно на опашка за банани. На тази опашка чакам от 9.30 часа“.

„Няма организация. Добре, че чухме по телевизията за това, иначе нямаше да знаем, че се дават ваксини на джипита.“

Източник: БНР

Подобни публикации

Конституционният съд: Машинното гласуване не е противоконституционно

Димитър

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе вота на недоверие на правителството

Димитър

И президентът е в самоизолация

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy