СВЯТ

Локдауните във Великобритания имат сериозни последици за развитието на децата

Положението с коронавируса във Великобритания продължава да се подобрява. За последното денонощие има само 6 жертви и около 2 000 заразени.

Близо 34 милиона британци са с първа доза ваксина, а около 13 милиона вече са напълно ваксинирани и с втора доза.

Пандемията и локдауните обаче имат сериозни последици за развитието на езиковите умения на децата, сочи ново проучване.

Проучване на Фондацията за образование сред 50 000 ученици обаче показва, че локдауните се отразяват крайно неблагоприятно на подрастващите, като на 4 и 5 годишните се налага допълнителна помощ за научаването на езика.

А, както посочват от фондацията, слабото владеене на езика може да има дългосрочни последици при обучението на децата. Правителството обяви, че отпуска 18 милиона паунда за наваксване на пропуснатото в началните училища и допълнителна помощ за децата в предучилищна възраст.

В същото време от Асоциацията на издателите съобщиха, че продажбата на книги през последната година се е увеличила със 7%, тъй като хората са „преоткрили любовта към четенето по времето на локдауни“. Най-голям е скокът в продажбите на аудиокниги.

Намаляла е обаче продажбата на образователна литература, тъй като училищата останаха затворени с месеци.

Друга новина свързана с пандемията е, че от парламентарната комисия по човешките права поискаха преразглеждане на всички глоби за нарушения на локдауна.

Глобите варират от 200 до 10 000 паунда.

В Англия и Уелс са издадени повече от 93 000 глоби. От комисията смятат, че системата за налагане на глоби е „объркана, дискриминационна и нечестна“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Папа Франциск: Св. братя Кирил и Методий ще ни помогнат „да се освободим от идеологиите“

Димитър

Щатът Ню Йорк повиши възрастта за покупка на полуавтоматични оръжия

Димитър

Макрон обвини Москва, че започва нов тип хибридна световна война

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy