СВЯТ

Лондон: Западът не трябва да се страхува от Путин

В интервю за „Сънди телеграф“ британският министър на отбраната Бен Уолъс предупреди Владимир Путин „да не подценява и подлага на изпитание“ Великобритания и Запада.

След като премиерът Борис Джонсън изложи план от 6 точки как Владимир Путин да претърпи провал в Украйна, с акцент върху единството на Запада и затягане на всички видове санкции, тази сутрин „Сънди телеграф“ помества интервю на Бен Уолъс, в което той заявява, че „Западът не трябва да се страхува от Путин“.

Уолъс предупреждава Путин, който „действа ирационално и сее ужас в Украйна“, да не се опитва да изпробва търпението на Великобритания.

„Историята е препълнена с авторитарни лидери, подценяващи Запада и Обединеното кралство. Путин определено подценява международната общност“, изтъква министърът на отбраната. В изявление на министерството на отбранатa пък се казва, че „с бомбардировките Путин цели да сломи украинския дух“.

В друго интервю за „Сънди експрес“ външният министър Лиз Тръс заявява, че „конфликтът в Украйна е битката на нашето поколение“. „Това, което се случва по улиците на Европа е нещо, което не съм виждала през живота си. Това е битка за свобода и демокрация, суверенитет и самоопределение“, заключава Тръс.

Източник: БНР

Подобни публикации

Белград одобри екстрадицията на Цветан Василев

Димитър

Жертвите на опустошителното наводнение в Либия са вече над 11 хиляди

Димитър

Гърция изгражда мигрантски центрове по егейските острови в очакване на бежанска вълна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy