БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Лорер видя „вълнуващи неща“, които от месеци се случват в България

В България от няколко месеца насам се случват изключително вълнуващи неща, настоя министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер при откриването на заседанието на Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива (ПИЦЕИ), което се провежда в сградата на Народното събрание.

По думите му за първи път България е решила, че нашата икономика трябва да се развива на база не на евтина работна ръка и земя.

„България реши, че е време да създаде икономически растеж, който да доведе до един по-голям доход тук“, посочи министърът.

„Това е и пътят за растеж на целия регион“, настоя той.

„Време е и ние в Южна и Източна Европа да осъзнаем иновациите като източник на икономическия растеж – затова беше създадено и специално министерство, което събира всички финансови инструменти, необходими за всяка държава, за да може да стимулира икономическия растеж във всеки етап от неговото развитие“, посочи още Даниел Лорер.

Източник: БНР

Подобни публикации

Няколко души са застреляни в центъра на Варна

Димитър

Успешна кампания за мека стая в психиатрията в Ловеч

Димитър

Екоактивисти настояват пред парламента за промени в Плана за възстановяване

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy