БЪЛГАРИЯ

Луковмарш и антифашистко шествие са планирани в София

За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш, организирано от националисти. Часове по-рано противници на проявата ще демонстрират под мотото „Без нацисти по улиците!“.

Българският национален съюз стои зад Луковмарш, а шествието им тази вечер ще тръгне от пилоните пред НДК и ще бъде под мотото: „Помни миналото, бори се за бъдещето!“. Националистите твърдят на сайта си, че няма легална форма, под която да бъде спряно шествието им, с което да почетат паметта на ген. Христо Луков.

„Не!“ на фашизма, „Не!“ на безразличието, „Не!“ на омразата и „Не!“ на „Луков марш“ ще кажат днес по обед противниците на шествието на националистите, организирайки антифашистко шествие, което ще тръгне от градинката пред сградата на бившата Централна баня. Те пък твърдят, че през миналата година сме станали свидетели на многобройни провокации и физически нападения от страна на членове на националистически и неонацистки организации и визират атаката над Бургас прайд и „терористичните закани навръх Нова година“.

В последните две години шествие в памет на генерал Христо Луков се забранява със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ден след изборите държавата ще тегли нов дълг от половин милиард лева

Димитър

Енергетиката е във фокуса на визитата на президента Румен Радев в Гърция

Димитър

Въвеждат нови мощности в „Топлофикация – Перник“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy