БЪЛГАРИЯ

„Лукойл“: Липсата на възможност за износ ще доведе до спиране на производството

Във връзка с обявената договореност между управляващите партии в Народното събрание относно дерогацията за внос на руски петрол от „Лукойл Нефтохим Бургас“ заявяват, че отмяната от първи януари на квотите за износ на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, фактически е равносилна на отмяна на дерогацията още от декември. Това се казва в съобщение до медиите.

От ръководството на компанията посочват, че липсата на възможност за износ на тези продукти ще доведе до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до принудително спиране на производството.

Това може да постави бургаската рафинерия в условия на повишен технологичен и логистичен риск и да застраши доставките на горива за българския пазар. С оглед вероятните негативни последици от това намерение от Лукойл призовават съответните институции към диалог за намиране на изпълнимо безрисково решение.

Източник: БНР

Подобни публикации

От понеделник и личните лекари се включват във ваксинацията

Димитър

Спор в НС дали изслушването на Петков и Николов за газа да е на закрито заседание

Димитър

Централната част на Перник е без парно и топла вода

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy