ЛЮБОПИТНО

Луксозни имоти – София е мястото за инвестиция

Защо покупката на луксозни имоти е добра инвестиция? Пазарът на този тип имоти си има свои правила. Поради това премиум жилищният сегмент обикновено запазва цените си, особено в случай на най-добри локации, например, когато говорим за луксозни имоти София център.

 

Луксозни имоти са тези, чийто стандарт осигурява на обитателите комфорт и най-важното – престиж. 

 

Продажба на луксозни имоти в София – какво характеризира един луксозен апартамент?

Апартамент от премиум сегмента трябва да има подходящо разпределение. Долната граница по отношение на площта не трябва да бъде по-малка от 60 кв.м. Стандартът на завършеност на този тип помещения е също толкова важен, да не говорим за цялата сграда. Материалите, от които е построена сградата и тези, които са използвани за довършване на апартамента, трябва да бъдат с подходящо качество.

 

Сградата и самият апартамент следва да бъдат оборудвани с подходящи инсталации, в това число климатик, асансьор, подземен гараж, видеонаблюдение и рецепция в хола на сградата. Местата за луксозни имоти трябва да са в престижни квартали, тъй като това дава на собственика усещане за уникалност.

 

 

Стандартът за луксозни къщи София, които влизат на пазара, да се класифицират в различни сегменти. За да се предлага даден имот като лукс, той трябва да притежава характеристики, които да го отличават от другите инвестиции.

 

Стандарти за луксозни имоти в София

 

Местоположение

Предлагат се луксозни апартаменти в най-престижните квартали. По правило жителите са разделени от малко разстояние от центъра, комуникационна инфраструктура или зелени площи.

Уникална архитектура

В комбинация с подбрани довършителни и декоративни материали, тя създава едно цялостно и изискано цяло. Това е един от основните определящи фактори за престижни инвестиции.

Извънгабаритна площ

Луксозните имоти често са над 200 кв.м. В резултат на това купувачът има големи възможности за аранжиране, въпреки че много от тях вече са обзаведени с вкус.

Многобройни удобства

В зависимост от проекта, жителите могат да използват, наред с други от СПА зоната със сауна, джакузи, басейн или панорамна площадка. Тези съоръжения не са достъпни за външни лица.

Рецепция и охрана

Денонощната охрана е гаранция за високо ниво на поверителност и сигурност за жителите. 

 

Защо инвестирането в луксозни апартаменти София е добра идея?

 

Частните инвеститори имат много възможности да умножат спестяванията си. Не всички методи обаче са еднакво безопасни. В продължение на много години покупката на недвижими имоти с цел печалба се счита за една от по-малко рисковите инвестиционни стратегии. Ето няколко причини, поради които трябва да обмислите покупката на луксозен апартамент:

 

Пазарът на луксозни имоти се разраства

 

Това е една сериозна причина луксозните апартаменти да останат в центъра на вниманието на инвеститорите и през следващите години.

 

Луксозните апартаменти поскъпват

 

Престижното местоположение на апартаментите, включени в премиум сектора, ги кара да печелят с течение на времето. Това се дължи основно на нарастващия интерес към тези имоти. Според експерти 10-годишна перспектива е достатъчна, за да спечелите добри пари от продажбата на вашия апартамент. Защо?

 

Една от причините е дефицитът на парцели за инвестиция в самите центрове на най-големите градове. Свиващите се поземлени ресурси означават, че предприемачите не са в състояние да отговорят на нуждите на богатите клиенти, търсещи недвижими имоти. Това от своя страна обуславя нарастващия интерес към престижни имоти на вторичния пазар.

 

Печалбата е по-висока от тази на банков депозит

 

През последните години лихвите по банковите депозити се задържат на ниво, което дори не предпазва от инфлация. За много богати клиенти това беше един от стимулите да се заинтересуват от други инвестиционни инструменти. Недвижимите имоти отдавна се смятат за безопасен и печеливш начин за умножаване на средства – това е инвестиционен метод, ценен особено от инвеститорите, фокусирани върху дългосрочни инвестиции.

 

Процентът на възвращаемост е особено привлекателен за скъпи недвижими имоти, включително и за покупка с цел отдаване на луксозни апартаменти под наем София. 

Подобни публикации

Авиокомпания предлага безплатни полети до гр. Орландо на пътници с име Орландо

admin

102 годишна българска учителка: Ученик не се наказва, преподава се с любов!

admin

За тези 5 зодии есента ще е съдбовно успешна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy