ВАЖНИ СВЯТ

Макрон зове за компромис при приемане на закони, за да се избегне парализа

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в телевизионно обръщение към нацията, че всички партийни лидери във френския парламент са съгласни с необходимостта да се избегне политическата парализа. Макрон загуби контрола над Националното събрание след изборите в неделя.

В първото си изявление, след като на изборите в неделя неговият центристки лагер загуби абсолютното си мнозинство, Макрон посочи, че е нужен надпартиен консенсус за сформиране на работещо мнозинство, и допълни, че в следващите седмици ще работи усилено за постигането му.

„Не мога да пренебрегна разломите и дълбоките разделения в нашата страна, отражение на които е и съставът на новото Национално събрание“, каза той.

„В следващите няколко дни ще трябва да изясним каква степен на отговорност и сътрудничество са готови да приемат различните формации в Националното събрание.“ Макрон добави, че докато той е зает със срещата на върха на ЕС през следващите два дни, партийните лидери трябва да решат „колко далеч са готови да стигнат“.

В обръщението си френският държавен глава предложи занапред приемането на закони да става „по различен начин“, като то е основано на компромис между различните политически сили.

Източник: БНР

Подобни публикации

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират ще е готов до края на февруари

Димитър

Ремонтите на инфраструктурата да са според процента риск на обекта, а не според отдалечеността

Димитър

Пламена Чакърова на косъм от медал на европейското

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy