СВЯТ

Макрон: Споразумение с Русия по украинската криза все още е възможно

Споразумение с Русия по украинската криза все още е възможно, заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю преди срещата си с руския президент Путин в Москва.

Френският президент Макрон се отправя към Кремъл за диалог по украинската криза. Разговорът му с руския държавен глава Путин ще бъде на четири очи без ограничения във времето, както съобщава френското издание „Журнал дьо Диманш“.

„Трябва да бъдем реалисти“, предупреждава Макрон в интервюто си за вестника.

„Няма да постигнем едностранен отговор, но е важно да избегнем влошаване на ситуацията и да изградим механизми за взаимно доверие“, казва той.

Френският президент се опитва да внуши известен оптимизъм относно опасността от нападение в Украйна.

„Геополитическата цел на Русия със сигурност не е Украйна, а изясняването на правилата на  съжителство с НАТО и ЕС“, добавя той.

„Ако изберем да не говорим, както направиха европейците миналата година, докато с канцлера Меркел предлагахме среща ЕС-Русия, няма да решим никакъв конфликт. Ще оставим другите да решават вместо нас“.

Междувременно е подготвяна и нова среща на страните от Нормандската четворка.

Източник: БНР

Подобни публикации

Китай планира да поиска от САЩ на срещата в Аляска вдигане на същестуващите санкции

Димитър

Новоизбраният президент на Кипър официално встъпва в длъжност

Димитър

Няколко ракети са били изстреляни по летището в Кабул

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy