БЪЛГАРИЯ

Мария Бакалова: Зад хумора в „Борат 2“ стоят важни съобщения

Няколко часа след като беше номинирана за най-престижната кинонаграда „Оскар“ за ролята си в „Борат 2“, Мария Бакалова каза пред български медии „Не искам дори да си мисля за шанса ми, защото самото говорене и поставянето на името ми до тези утвърдени артисти, от които съм се учила, е достатъчно“.

За номинацията си за поддържаща женска роля тя научава по време на снимките на новия филм на Джъд Апатоу „Балонът“. Мария разказа, че си е разменила няколко съобщения със Саша Барън Коен. Екранният баща на Тутар, в чийто образ влиза тя в „Борат 2“, написа в профила си в „Инстаграм“: “Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в “Борат 2”.

„Макар да поставя и някои чисто американски проблеми, това е един филм – протест срещу неравноправието“, каза още актрисата:

„Мисля, че хората са достатъчно пораснали последните няколко години, за да имат способност да се разсмеят. Ако имаш самоирония, това е висша степен на интелект. Надявам се хората наистина да се осъзнали, че зад тези глуповати шеги, този нелеп хумор стоят по-важни съобщения – за това каква е функцията на жената в ХХI век, трябва ли патриархатът да съществува, трябва ли да се променим само и само да се впишем в нормата. Защо? Може ли жената, освен да бъде майка, да има и професия? – Разбира се, че може. Това е нещо, на което се опитахме да наблегнем“.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Пазарджик раздават 145 трибагреника за националния празник

Димитър

141 досъдебни производства, свързани с изборите, са образувани от началото на кампанията

Димитър

Спецакция срещу купуването на гласове във Враца

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy