БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

„Мартеница за здраве“ – кампания на Психиатричната клиника на Александровска болница

„Повече от 10 години в арт ателието на Клиниката по психиатрия се изработват мартеници от пациентите, с помощта и подкрепата на персонала“, разказа пред БНР проф. Вихра Миланова, началник на Психиатричната клиника на Александровска болница, за благотворителна кампания „Мартеница за здраве“ за изработване на мартеници като терапия, но и за събиране на средства за специализиран кабинет за психообучение на хората, които са на лечение в клиниката.

По думите на проф. Миланова те използват мартениците като един символ на здравето – и телесното, и психичното.

Клиниката по психиатрия има и проекти с Министерството на културата и периодично там се изнасят класически концерти, които имат терапевтично въздействие. Една част от тях са на живо, а други са онлайн.

„Изследванията показват, че най-засегната от пандемията е психиката на хората в млада и активна възраст – 25-40 години“, заяви тя и уточни, че освен ограниченията в общуването, тези хора са от друго поколение:

„По-възрастните хора са виждали и други трудности в живота си, докато това поколение по-трудно се примирява и затова са по-засегнати“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Изследват за коронавирус учителите и персонала на училищата в Старозагорска област

Димитър

Станислав Балабанов: По най-бързия начин тази изпълнителна власт трябва да приключи

Димитър

Депутатите спорят дали АПИ да заплати от бюджета си 50% от парите за пътните строители

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy