БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Мая Манолова учредява партията си „Изправи се БГ“

От 11 часа в Националния дворец на културата официално ще бъде учредена на партията на Мая Манолова „Изправи се БГ“.

1 май – Международния ден на труда и работническата солидарност, не е избран случайно за дата, на която гражданският проект на Мая Манолова, ще се превърне в партия. Още при представяне на Инициативния комитет за учредителното събрание в началото на април Манолова обяви, че има амбицията да превърне своята формация в „социалната партия на България“. Заявката в учредителната декларация е „Изправи се БГ“ да даде социална алтернатива чрез целенасочени политики за защита на слабите и уязвимите и преодоляване на неравенствата и повишаване на доходите.

Манолова ще бъде лидер на партията, а в ръководството се очаква да влязат председателят на инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет на София преди 3 години Никола Вапцаров, водачът на организацията „Системата ни убива“ Вера Иванова и режисьорът Борис Панкин.

След учредителното събрание е предвидено шествие по повод 1 май до пл. „Независимост“ (пред Министерски съвет) под наслов „Силата е в хората“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Мъж се опитал да сложи превръзка на очите на статуята на св. София

Димитър

Министър Цоков ще представи мерки за промени в обучението на учениците

Димитър

Здравният министър: Маските стават задължителни и на открито

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy