БЪЛГАРИЯ

МБАЛ-Добрич подписа КТД на фона на стачки

Колективният трудов договор към МБАЛ-Добрич, който изкара на протести медицински сестри и санитари от лечебното заведение, вече е подписан. Предвидено е ново увеличение на заплатите, без обаче да се достигат нивата на националното браншово споразумение. Според ръководството на областната болница няма как при сегашната финансова ситуация и цена на клиничните пътеки да се постигне по-голямо повишение на трудовите възнаграждения.

Колективният трудов договор към МБАЛ-Добрич предвижда увеличение от около 40% на заплатите, като от 1 януари 2023 година за лекар те ще са 1430 лв., а за медицинска сестра 1125 лв. За да се повишат до стойностите на отрасловото КТД, са необходими около 350 000 лева месечно, заяви директорът на болницата д-р Георги Желязков.

Председателят на КТ „Подкрепа“ към МБАЛ-Добрич д-р Любомир Божков е категоричен, че министър Сербезова е подписала документ, за който не носи отговорност и който е неизпълним за голяма част от болниците в страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

В ЕК не смятат, че предсрочни избори и липса на редовен кабинет поставят под въпрос изпълнението на ПВУ

Димитър

Близо 58 000 четвъртокласници на изпит по български език и литература

Димитър

Учители от три варненски училища се ваксинират в поликлиниката във „Владиславово“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy