БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

МВР отвръща на прокуратурата – преписка за осуетяване на разследването за „Хемус“

Сблъсъкът между МВР и прокуратурата заради разследването за източените милиони от строежа на автомагистрала „Хемус“ продължава да се задълбочава.

След обвиненията за натиск върху прокурори и война срещу прокуратурата от страна на главния прокурор Иван Гешев, тази вечер от вътрешното ведомство съобщиха, че ще образуват преписка в полицията за осуетяване на разследването.

 

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов отрече обвиненията за оказан натиск върху прокурорите.

В полицията ще бъде образувана преписка за осуетяване на разследването за източване на средства от строежа на магистрала „Хемус“, съобщиха от МВР.

По-рано главният прокурор Иван Гешев обяви, че магистратите са подложени на неправомерен натиск.

До пререканията между двете институции се стигна, след като от прокуратурата отказаха да одобрят сделка с единствения обвиняем за пране на отклонените средства – Борислав Колев – за смекчаване на обвиненията срещу Колев в замяна на негови показания за това на кого е давал парите.

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов отрече да е оказвал натиск върху прокурорите:

„Бих направил всичко, което е необходимо за човека, който е готов да разкаже разплитането на цялата схема. Ако смятате, че желанието ми да стигнем до край по разплитането на това сложно престъпление е форма на натиск, аз съм безкрайно учуден. Водените разговори в мое присъствие бяха, след като въпросният обвиняем и неговият адвокат си бяха тръгнали, учудени и те защо не им се дава възможност да говорят за втори път“.

Началникът на сектор „Икономическо разследване“ в ГДБОП Александър Анастасов допълни:

„Два пъти правим опит обвиняемият да бъде разпитан и два пъти не успяваме. За да успяваме да си вършим работата, включително ставаме и лични шофьори на голяма част от прокурорите, защото дори има такива, които не знаят и къде се намира ГДБОП.

Идеята на разследването е не да заключи някой и да приключи случая, а идеята на разследването е да стигне до най-високите нива на престъпност, доколкото и бъде позволено“.

Източник: БНР

Подобни публикации

До 14 август КЕВР казва за увеличението с 60% на цената на природния газ

Димитър

Двеста бежанци се отказват да си тръгнат от Варна

Димитър

Извънредно съвместно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика на НС

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy