БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

„Медиана“: ГЕРБ води с близо 10% на ПП, 8 формации имат шанс да влязат в НС

ГЕРБ води с близо 10 на сто пред втората политическа сила „Продължаваме промяната“, сочи ново социологическо проучване на агенция „Медиана“. Според изследването има голяма вероятност в следващото Народно събрание да има 8 политически сили, всички, които бяха в последния парламент плюс „Български възход“.

Според резултатите от проучването на социологическата агенция „Медиана“ засега ГЕРБ доминира пред „Продължаваме промяната“, като над 26 % от анкетираните биха гласували за партията на Бойко Борисов, а малко над 16 на сто – за „Продължаваме промяната“.

Трета политическа сила според проучването на „Медиана“ е „БСП за България“ с 13 %, следвана от „Възраждане“ и ДПС – съответно с 12 и 11 на сто подкрепа.

Според изследването 8 политически сили прекрачват 4-процентната бариера за влизане в парламента – към първите три са още „Демократична България“ – с близо 6 на сто, „Български възход с над 5 %, „Има такъв народ“ с 4,7 на сто.

„Изправи се България“ остава близо, но под чертата, с 3 на сто подкрепа.

От „Медиана“ уточняват, че битката от второ до пето място предстои и зависи от мобилизацията на тези партии.

Резултатите от проучването на общественото мнение за политическите нагласи сочат още ниска избирателна активност от 35 на сто от избирателите на вота на 2 октомври.

Сред политиците с най-висок рейтинг е президентът Румен Радев – с 52 % одобрение, следван от Бойко Борисов и Корнелия Нинова – съответно с 25 и 22 на сто одобрение.

Изследването отчита засилена тревожност по отношение на личното материално благосъстояние, като 61 % смятат, че в следващата една година положението у нас ще се влоши, като 47 на сто отговарят, че ще се влоши материалното им положение.

Източник: БНР

Подобни публикации

Лудогорец пред втората стъпка към продължаването напред в ШЛ

Димитър

НС прие годишния доклад на Антикорупционната комисия

Димитър

Финансовият зам.-министър Даниела Добрева е освободена от поста си с решение на премиера

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy