БЪЛГАРИЯ

Международен парад за ретро автомобили се провежда във Видин

Видин посреща стотици любители на ретро автомобилите в рамките на Седмия международен ретро парад „Vintage vehicles Vidin“ 2023. И към този час видинчани и гости на града посещават ретро класиките, паркирани в градинката до крепостта Баба Вида.
Празникът откриха кметът на Видин д-р Цветан Ценков, зам. кметът Борислава Борисова, народният представител Любен Иванов и главния организатор Иван Цолов.

„Искам да изкажа своята благодарност към всеотдайните усилия на Иван Цолов и на неговите съорганизатори. Той полага големи усилия за Видин да се говори, като за едно от местата, на които могат да се покажат страхотните ретро коли, за които всеки един собственик, се е погрижил, възстановил и ги е направил страхотни атракциони.“ – каза кметът Цветан Ценков.

За втора поредна година един от съорганизаторите на парада е Любен Иванов:

„На всички любители на ретро коли, както и на собствениците на такива пожелавам в следващите години да обогатят клекциите си и да продължат да се любуват на великолепните форми на класическите автомобили.“-пожела на всички присъстващи Иванов.

До края на деня различни ретро автомобили, ретро мотори и ретро колелета могат да се видят в близост до крепостта Баба Вида. За пръв път на парада е изложен и ръчно направен автомобил, който е и една от атракциите. Отново на събитието присъства и Десото от 1928-ма година, което е било собственост на българския борец и кечист Дан Колов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Приеха на първо четене промени в Закона за здравето

Димитър

2096 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Стефан Янев: Няма проблеми по отношение на изборния процес

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy