ВАЖНИ СВЯТ

Международна година за премахване на детския труд

2021-ва е международна година за премахване на детския труд, обявена с резолюция на Общото събрание на ООН. Целта е да се насърчи прилагането на ефективни мерки за премахване на детския труд, включително съвременното робство, трафика на деца и използването им във въоръжени конфликти. Надеждата е до 2025 г. да се ликвидира детският труд във всичките му форми.

Това е и Международна година на мира и доверието. Общото събрание поставя като цел да се насърчават мирът и доверието между държавите на основата на политическия диалог, взаимното разбирателство и сътрудничеството.

„Общото събрание на ООН е обявило 2021 година и за Международна година на плодовете и зеленчуците, за да се повиши осведомеността на хората относно ползите от консумацията на плодове и зеленчуци и тяхната роля за разнообразното, балансирано и здравословно хранене. Другата цел е да се насърчи намаляването на загубите и разхищението на плодове и зеленчуци в световен мащаб“.

1-ви януари е и Световен ден на мира. Преди повече от 50 години папа Павел Шести призовава първия ден на годината да се отбелязва в целия свят като ден за надежда и обещание за мир в света и в живота на хората.

Източник: БНР

Подобни публикации

Тежка катастрофа на „Тракия“ – три коли се удариха в тир, има четирима ранени

Димитър

227 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Смъртоносни атаки срещу азиатки в САЩ

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy