ЗДРАВЕ

Мексиканска лекарка постъпи в болница след ваксиниране срещу коронавирус

Мексиканска лекарка е приета в интензивно отделение, след като й е поставена ваксината срещу коронавирус на американската компания „Пфайзер“ и германската „Бионтех“, съобщи мексиканското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Трийсет и две годишната лекарка, която е получила ваксината, е в болница в отделение за интензивна терапия, след като при нея са започнали да се наблюдават кожен обрив, конвулсии, мускулна слабост и затруднено дишане 30 минути след поставянето на ваксината, се казва в съобщението. Състоянието на жената се оценява като стабилно и тя е с поставена предварителна диагноза „енцефаломиелит“.

Министерството на здравеопазването е започнало да проучва случая, за да изясни причината за състоянието на лекарката. По данни на ведомството, преди това на медицинската работничка е била открита алергия към триметоприм.

Ваксинацията на медицинския персонал в Мексико започна на 24 декември, след като ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ в спешен порядък беше одобрена от мексиканската Федерална комисия за защита от санитарни рискове.

Източник: БНР

Подобни публикации

Проф. Балтов нахока Хекимян заради К-19 и даде страшна прогноза за края на месеца

admin

Фармацевтите подписаха анекса към договора с НЗОК и искат оставката на шефа ѝ Петко Салчев

Димитър

Проф. Асена Сeрбезова: Във ваксинирането трябва да участват повече специалисти

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy