БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

МЗ: Администрациите да организират работа от разстояние на поне 50% от персонала

От петък, 20-и август, ръководителите на всички администрации трябва да организират работа от разстояние на най-малко половината от персонала и да установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7,30 и 10,00 ч.

Това постановява със заповед служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Целта е да се намали броят на пътуващите в градския и междуградския транспорт в цялата страна и така да бъдат улеснени спазването на противоепидемичните мерки и ефективният здравен контрол.

В заповедта се посочва още, че пак от утре противоепидемичната мярка за ограничаване до 50 процента използването на капацитета на определени обекти може да не се прилага при условие, че целият персонал в съответния обект са ваксинирани или преболедували Covid-19, или разполагат с отрицателен резултат от направен до 72 часа преди влизане в обекта PCR тест.

Същото ще важи и за мероприятията, на които се допуска публика до 50 процента от капацитета.

Облекчението и за обектите, и за мероприятията ще важи, само ако собствениците или управителите решат да изискват от посетителите да са ваксинирани, преболедували Covid-19 или да представят отрицателен PCR-тест.

Източник: БНР

Подобни публикации

Пиарът на „Пирогов“ Гергана Венкова е освободена тази сутрин от длъжност

Димитър

Изтъкнати учени и читалищни дейци получиха Почетния знак на президента

Димитър

Над 30 на сто от медиците в Плевен са готови да се ваксинират

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy