ВАЖНИ СВЯТ

Милиони британци се готвят за по-строги Covid мерки

Милиони британци се подготвят за по-строги ограничителни мерки на фона на увеличаващите се случаи на заразявания с Covid-19.

От 26 декември в Северна Ирландия влиза в сила 6-седмичен локдаун.

От полунощ 38 млн. англичани ще бъдат в най-високата трета степен на местна карантина. След поредното преразглеждане на ситуацията правителството реши да постави много райони от втора в трета степен на карантина.

Особено е тревожно положението в Югоизточна и Източна Англия, а столицата Лондон оглави класацията в цяла Великобритания със 340 заразени на 100 000.

Властите в Северна Ирландия решиха да наложат пълен локдаун от 26 декември за шест седмици. Подобно е положението в Уелс, където локдаун вече бе обявен от 28 декември без конкретен срок с преразглеждане след три седмици.

В Шотландия също не изключиха локдаун след коледните празници. Що се отнася до перспективата за локдаун в най-многолюдната Англия от правителството заявиха, че системата от местни карантини на степени е много ефективна, но нищо не е изключено.

Дона Киниър, ръководител на Кралския колеж за медицинско обслужване, критикува тази сутрин Даунинг стрийт за 5-дневното облекчаване на мерките по Коледа, което, според нея, ще доведе до повече смъртни случаи и претоварване на здравеопазването.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа в София

Димитър

99 Covid случая в Хасковско за денонощие

Димитър

Бърз тест за Covid-19 за всички влизащи в Гърция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy