БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Министерството на икономиката представя възможностите за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Министерството на икономиката ще представи възможностите и условията за финансиране на българските предприятия от отбранителната индустрия пред Европейския фонд за отбрана. Форумът ще открие министър Никола Стоянов.

Представители на Европейския фонд за отбрана ще представят възможностите за кандидатстване на българските предприятия за финансиране по програмата и условията на фонда. В националния информационен ден ще се включат и представители на Европейската комисия, на бизнеса, на научноизследователските и браншови организации, както и на университетските и академичните среди.

Европейският фонд за отбрана е финансов инструмент на ЕК за насърчаване на сътрудничеството между компаниите от ЕС в областта на отбраната, университети и научни институти за увеличаване капацитета на отбранителната промишленост. За 2023 година фондът е с бюджет от почти 1.2 милиарда евро, като 72 милиона евро от тях са предназначени за проекти на малки и средни предприятия, а други 41 милиона евро ще финансират разработки за т. нар. революционни технологии.

Източник: БНР

Подобни публикации

Стилян Гроздев беше определен за спортист №1

Димитър

Велика събота бележи края на Страстната седмица

Димитър

Люис Хамилтън даде положителен тест за Covid-19

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy