БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Министърът на енергетиката отхвърли информации, че „България дава на Украйна оборудването на АЕЦ „Белене“

Министърът на енергетиката Росен Христов отхвърли появилата се в медии информация, че „България дава на Украйна оборудването на АЕЦ „Белене“ и я определя като спекулация. Това съобщиха от Министерството на енергетиката.

По думите му служебното правителство няма да взема никакви подобни решения. „Има само проявен интерес от украинска страна. Такъв тип решения могат да се взимат само и единствено от парламента“, се казва в прессъобщението от Министерство на енергетиката.

„В предложената визия за развитие на електроенергийния сектор служебното правителство предвижда изграждането на 4 нови ядрени мощности – 2 реактора на площадката на АЕЦ “Белене” и 2 в АЕЦ “Козлодуй”, заявява министър Христов. Той припомня и че миналия месец депутатите задължиха правителството да изгради нова мощност с американския реактор AP-1000 на площадката в централата в Козлодуй.

Източник: БНР

Подобни публикации

Трифонов предлага вдигане на блокадата върху преговорите за еврочленство на РСМ при две условия

Димитър

Радев връчва в понеделник мандат за правителство на ГЕРБ – СДС

Димитър

Във втория ден от „горещниците“ почитаме Света Юлия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy