БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Министърът на здравеопазването на инспекция в пункт за Covid ваксинация

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов инспектира първия у нас специализиран пункт за ваксинация срещу Covid-19:

„Ние ще съдействаме на гражданите да получат цялата информация за ваксините, към настоящия момент информацията, с която разполагаме е, че има ваксини, които се поставят двукратно и има такива, които се поставят еднократно. Все още нямаме кратка характеристика на продукта“, каза здравният министър в отговори на въпрос за това колко пъти ще трябва да се ваксинираме. на БГНЕС

До започване на ваксинацията ще дадем отговор на въпроса как ще се знае кой е ваксиниран и кой не, каза още Костадин Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Личните лекари, с които имахме среща днес настояват да продължат да вкарват данни за ваксинацията в информационната система, каквато има в момента в НЗОК, а „Информационно обслужване” поеха ангажимент от там автоматично да се извличат данните и да се вкарват в системата, която отговаря само за Covid-19, обясни още министърът.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министерството на икономиката представя възможностите за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Димитър

Изнесени приемни в три общини на област Велико Търново за обезщетенията за АМ „Хемус“

Димитър

739 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy