БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Министър Гечев: Заради внос от Украйна не може да се реализира продукция за над 3 млрд. евро

Заради влезли в България продукти от Украйна се създават аномалии, които пазарът не може да овладее, като в страната остава продукция за над 3 милиарда евро, която не може да се реализира, заяви пред депутатите служебният министър на земеделието Явор Гечев на изслушване в Народното събрание.

Еврокомисията вчера въведе забрана за продажбата на четири украински зърнени продукта за нашата и още четири страни, заради което ще бъдат отменени националните забрани за внос и транзит.

Гечев изтъкна, че се надява ограниченията да бъдат въведени и за сухо мляко, изкупната цена на което у нас е паднала до 80 стотинки. Министърът иска мерки за изсветляване на пазара.

„Имахме редица индикатори, включително от земеделски производители, затова на практика ние направихме вторичен, много засилен контрол на няколко стъпки. По регламент той може да е частичен и не може да е постоянен. В момента сме в такъв контрол с едномесечна заповедта от моя страна, засилен контрол на редица продукти, включително слънчогледа в това число, сухото мляко също в това число, между другото медът също е в това число“, каза Явор Гечев от трибуната на парламента.

Източник: БНР

Подобни публикации

Отново национална стачка във Франция заради пенсионната реформа

Димитър

Експлозия разтърси район до Националната дирекция по сигурността в Кабул

Димитър

Петков: Проектът за конституционни промени ще е готов до 10 дни

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy