БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Министър Демерджиев: Ще има постоянна работна група с Турция за границата

Ще има постоянно действаща работна група с Турция, която ще се занимава с всички проблеми, свързани с границата и нейното опазване, заяви пред депутатите служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев. Той увери, че българската страна е в постоянен контакт с турската и че са предприети всички мерки за опазване както на границата, така и на служителите.

Демерджиев допълни, че миграционният натиск към България се увелича

„Сега се уговорихме с турската страна да има постоянно действаща работна група, която да се занимава с всичките проблеми, свързани с границата и с нейното опазване.

При целия този огромен натиск смея да кажа, че българската гранична полиция се справя много добре с него, но за съжаление нашите гранични полицаи пазят с телата си и плащат с телата си цената, че границата не е добре технически обезпечена.

Предприели сме всички мерки, така ме това да се случи, така че техниката да им помага, така че техниката да ги пази, така че не те да стават мишени или да стават прегради с телата си, а да служат по начин, безопасен за тях и ефективен за държавата“

Иван Демерджиев изтъкна необходимостта от увеличаване на щата на гранична полиция, тъй като това е един от сериозните проблеми пред охраната на границата. Той цитира данни, според които за последните 10 години щатът е намален с около 1300 души.

Министърът каза още, че са предприети действия с наличния ресурс на МВР за техническо обезпечаване.

Източник: БНР

Подобни публикации

Личните лекари вече имат подробно описание на ваксината на Модерна, все още не са получили за тази на Пфайзер/Бионтех

Димитър

Вятър и мъгла пречат за прибиране на тялото на загинал турист в Стара планина

Димитър

Служебният правосъден министър представя екипа и приоритетите си

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy